İCRA İFLAS HUKUKU
İcra iflas hukuku, iki ana bölümden oluşur: icra hukuku ve iflas hukuku.
İcra hukuku, borçlusu tarafından yerine getirilmeyen borçların, devletin kurumlarının müdahalesi ile elde edilmesi ve alacaklının tatmin edilmesini sağlar. İcra hukuku, alacağın türüne ve niteliğine göre farklı takip yollarını düzenler. Bu takip yolları, ilamsız icra, ilamların icrası, taşınır ve taşınmaz rehinlerinin paraya çevrilmesi, kambiyo senetlerine özgü haciz yolu gibi genel ve özel yollardır. İcra hukuku, aynı zamanda haciz, itiraz, şikayet, istihkak, menfi tespit gibi konuları da kapsar.
İflas hukuku, borçlunun tüm malvarlığının tasfiye edilerek, tüm alacaklılarının tatmin edilmesini amaçlar. İflas hukuku, borçlunun aciz halinden çıkarılması için farklı yollar sunar. Bu yollar, iflas, iflasın ertelenmesi, iflasın iptali, konkordato, yeniden yapılandırma, tasfiyeye tabi ortaklıkların tasfiyesi gibi yollardır. İflas hukuku, ayrıca iflasın hukuki sonuçları, iflas idaresi, iflas masası, alacaklılar kurulu, iflas davaları gibi konuları da içerir.
Avukat, icra iflas hukukunda kişilerin hak ve menfaatlerini korur, hukuki işlemleri yapar, hukuki danışmanlık ve destek verir, arabuluculuk yapar, uyuşmazlıkları çözümlemeye çalışır. Avukat, icra iflas hukukunda aşağıdaki görevleri yerine getirir:
Alacaklarınız veya borçlarınız ile ilgili hukuki süreci bir avukat ile yürütmek sizi olası zararlardan koruyacaktır. Bu konuda bir avukat desteği almanızı tavsiye ederiz.